Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?
  1. Ana Sayfa
  2. Güzellik ve Bakım

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

0

Donuk omuz herkes tarafından az bilinen bir rahatsızlıktır. Omzun belirli bölgesinde meydana gelen ve omuz eklem kapsülünde meydana gelen her türlü rahatsızlıktan dolayı sertleşme ve ağrı ile tanısı çok rahat bir şekilde konulur. Hayat kalitesini çok hızlı bir şekilde bozan ve kişinin hayatını oldukça olumsuz etkileyerek kendini belli eder.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Donuk omuz oluşumu kişinin daha omuz kapsüllerinin sertleşmesi kırılması iltihaplanması ya da dokuların zarar görmesi ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. Oldukça sınırlayıcı bir şekilde kendini belli eden bu rahatsızlık tedavi edilmediği sürece yıllarca devam etmektedir. Uygulanan yöntemler çözüm odaklı değil ise kişinin ameliyatı olması tek çaresidir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuz tedavisi yapılmadığı sürece iki ila on yıl kadar bu ağrı ve diğer etkileri kişinin üzerinde devam etmektedir. Bu yüzden de tedavisi oldukça önemlidir. Tedavi için doktor kişinin hareket ve kol hareketlerine göre inceleme yaparak tedavi tanımlarını ortaya koyar. Donuk omuz tedavisi oldukça kolaydır.

Diz Artroskopisi Nedir?

Diz Artroskopisi dizdeki eklemlerin içine bakmayı ifade eder. Kelime anlamı ile kamera ile eklemlerin tam içine girip incelemeyi yapmak anlamına gelir. Bu işlem eklemleri tedavi etmek ve içlerinde olan herhangi bir rahatsızlığı bulup teşhis etmek için kullanılır. Bu diz Artroskopisi sayesinde eklem içindeki yaralanmalar ve her türlü doku zedelenmesi kontrol edilir ve bu şekilde tedavisi kolay bir şekilde yapılır.

Diz Artroskopisi

Diz Artroskopisi yapmak için herhangi bir zedelenme doku yaralanması ve buna benzer durumlar gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu durumlar gerçekleştiği zaman diz artroskopisi yapılır.  Bu sayede eklemlerin içindeki herhangi sorun tespit edilerek buna göre tedavi yöntemi belirlenir. Bu aletlerin kalınlığı yaklaşık yarım cm olmaktadır. Bu aletler sayesinde ameliyat sonrası fizik tedavi ve bakımı oldukça kolay bir hale gelmektedir.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz Artroskopisi her hastaya yapılan bir tedavi değildir. Bu Artroskopisi her zaman yapılmaz. Diz tedavilerinde diz yırtılmalarında doku zedelenmelerinde ve herhangi diz olaylarında bu işlem uygulanır. Diz Artroskopisi sonrasında birkaç milimetre boyunda olup aylar sonrasında hiç bir iz bulunmaz.

Diz Artroskopisi Faydaları

Bu işlemin faydaları oldukça fazladır. Kameralar ve teknolojik işlemler sayesinde yapılan bu diz Artroskopisi ile ameliyat gerekmeden büyük yara ve yırtıklar oluşmadan küçük milimetre kalınlığında yaralar ile işlem tamamlanır. İçine salınan kameralar sayesinde nerede hasar ve nereye nasıl işlem yapılacak kolay bir şekilde görünür.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtığı genellikle gençlerde meydana gelen ama yaşı ilerlemiş kişilerde de oldukça sık görülen bir durumdur. Omuz yırtığı genellikle gençlerde sportif yaralanmalarda meydana gelir. Orta yaşlı ve yaşlı kişilerde ise sportif yaralanmalardan ziyade şeker ve yaşlanmaya bağlı olarak kaslarda zayıflama olduğu için omuz yırtığı meydana gelir.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Kulak seviyesinden el parmaklarına kadar uzanabilen bu ağrı omuz yırtığı meydana geldiği zaman kendini oldukça fazla bir şekilde hissettirir. Kolunun üzerine yatıldığı zaman kolu kaldırıldığı zaman hareket ettirdiği zaman ya da ağır bir yük taşıyacağı zaman kendini çok çabuk bir şekilde belli eder.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı için ilk önce ilk müdahale yapılır ve ardından kişinin ne iş yaptığı yaşı ve ne zaman nasıl olduğu gibi sorular yönelterek ve kolu sağa sola hareket ettirerek kolay bir şekilde omuz yırtığı teşhisini koyabilir.

Yazıyı Oyla
İçeriğe tepki ver!
İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

KadınPlus - Founder

Yorum Yap