Herhangi bir nedene bağlı olarak gözyaşının artması durumunda, gözde sulanma görülür. Tedavi edilmesine gerek duyulmayan ve bir süre sonra kendiliğinden yok olacak bir sağlık sorunudur.
İçindekiler
- 1 Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
- 2 Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur?
- 3 Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
- 4 Göz Sulanması Neden Olur? Bunun İçin Estetik Yapılması Uygun mu?
- 5 Göz Kapağı Estetiği Nedir?
- 6 Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
- 7 Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
- 8 Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
- 9 Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
- 10 Göz Kapağı Düşüklüğünün (Pitozis) Belirtileri Nelerdir?
- 11 Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- 12 Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi? Nasıl Geçer?
- 13 Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
Oldukça kolay fark edilen ve tedavi gerektirmeyen bir sağlık sorunu olarak bilinir. Görüşün azalması, bulanık görme, gözün açılıp ve kapanmasın- sırasında acı hissetme gibi durumlar belirtileri arasında yer almaktadır.
Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur?
Nedenlerinden birkaçını gören hasta, göz hastalıkları klinikleri hastanelerine göz sulanması için başvurması gerekir. Doktor muayenesinden sonra kişiye bu durumun ne kadar süredir olduğu, hangi vakitlerde görüldüğü sorulur. Ardından teşhis konulur.
Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
Toz, kir, alerji, göz yorgunluğu, duman ve gözyaşı kanallarının tıkanması sonucunda meydana gelen bir durumdur.
Göz Sulanması Neden Olur? Bunun İçin Estetik Yapılması Uygun mu?
Göz sulanması, oldukça kolay tespit edilebilen bir durumdur. Gözü enfeksiyonlara karşı koruyan gözyaşı bezleri, göz içerisine kıl gibi cisimlerin kalmasını ve göz tabakalarının zarar görmesinin önüne geçer. Bağışıklık sisteminin bir parçası olarak bilinen gözyaşı salgısı göz kapağının üst derisinin altında bulunan bezler tarafından meydana gelir. Göz sulanması, göz kapağına estetik uygulaması yapılmasına engel değildir.
Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Hem alt hem de üst göz kapaklarının olduğu göz çevresine yapılan uygulamalara, göz kapağı estetiği adı verilmektedir. Göz kapaklarında meydana gelen sarkma, torbalar ve doku fazlalığın alınmasına yardımcı olan bir güzellik uygulamasıdır. Aynı zamanda göz şekillendirme uygulaması da göz estetiğine dahildir. Estetik uygulaması sayesinde kişinin, göz kapakları gençleştirilerek dinlenmiş ve daha dinç bakışlara sahip olur.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
Yaşlanmaya bağlı olarak göz çevresinde sarkmalar meydana gelir. Aynı zamanda yağ dokularında bir azalma meydana gelir. Çok ince bir deriye sahip olan göz kapakları, yaşlanmada en çok etkilenen ve kendini belli eden bir bölgedir.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Göz kapağı estetiği uygulamasının bir diğer adı blefaroplasti’dir. Blefaroplasti, yaşlanmanın beraberinde getirdiği sarkmalar, genetik sorunlar ve enfeksiyon gibi nedenlere bağlı olarak yapılır. Kaşlarda düşme, torbalanma gibi sorunlarda da tercih edilen bir estetik uygulamasıdır.
Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Dikkat edilmesi durumlar ise göz kapağı estetiği sonrası dikkat edilmesi şu şekildedir; enfeksiyon kapmama riskine karşı olarak makyaj yapılması önerilmez. Direkt olarak güneş ışınlarına temastan kaçınılmalı ve güneş gözlüğü kullanılmalı verilen damlalar düzenli olarak kullanılmalı ve gözü yoran durumlardan uzak durulmalıdır.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Pitozis olarak bilinen göz kapağı düşüklüğü insanın doğuşundan beri meydana gelen sorunlardan biridir. Pitozis, doğumdan itibaren göz kapağında bulunan kasın yeterince güçlü olmamasına bağlı olarak görülen bir durumdur. Tümör, lens kullanımı ve kas hastalıklarına bağlı olarak da meydana gelmektedir.
Göz Kapağı Düşüklüğünün (Pitozis) Belirtileri Nelerdir?
Gözde küçülme hissi, tembellik, görme alanında daralma ve yorgunluk gibi nedenler, göz kapağı düşüklüğü belirtileri arasında yer almaktadır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Göz kapağı düşüklüğü, sistematik bir hal almadığı sürece cerrahi müdahale ile tedavi etmek mümkündür. Doktor, kişinin durumuna göre uygun olan tedavi yöntemine karar verir. Bu durum hastadan hastaya değişiklik gösterir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi? Nasıl Geçer?
Doğuştan beri olan Pitozis, kendiliğinden geçmez. Geçmesini beklemek ise doğru değildir. Bunun için cerrahi bir uygulamaya ihtiyaç vardır.
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı taş, tümör, enfeksiyon, göz sulanması ve sinüzit gibi nedenlere bağlı olarak görülür.