Kişiler çok fazla ağladığında, güldüğünde, keskin tatları hissettiklerinde ve esnediklerinde gözleri sulanabilir. Bu normal karşılanan bir durumdur. Fakat herhangi bir durum söz konusu bile değilken gözlerin yaşarması bir sorun olduğunu teşkil eder. Gözyaşı kanal tıkanıklığı sonucunda gözler yaşarır.
İçindekiler
- 1 Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
- 2 Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur?
- 3 Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
- 4 Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
- 5 Göz Sulanması Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- 6 Göz Kapağı Estetiği Nedir?
- 7 Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
- 8 Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
- 9 Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
- 10 Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
- 11 Göz Kapağı Düşüklüğünün (Pitozis) Belirtileri Nelerdir?
- 12 Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- 13 Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi? Nasıl Geçer?
Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
Göz sulanması; sinüzit, ilaçların yan etkisi, göz kapağı iltihabı, gözlerde çizilme, yaralanma, alerji ve göz yorgunluğu gibi nedenlere bağlıdır.
Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur?
Göz yaşarması birkaç haftadan uzun sürüyorsa kişi, göz hastalıkları bölümüne başvurmaları önerilir. Yapılacak olan ön muayenede, doktorun sulanmanın ne kadar süredir olduğunu, hangi zaman dilimlerinde yaşandığını sorar. Bunların yanı sıra genetik olup olmadığını, aile üyelerinde herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını sorgular. Ardından gerekli teşhisleri koyar.
Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
Gözlerde sulanma problemi kendini kolaylıkla belli eden bir sağlık sorunudur. Şişlik, bulanık görmek, görüşün azalması ve gözde kan sızıntısı göz yaşarmasının nedenleri arasında yer alır.
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Burun kökünde şişlik, gözde çapaklanma, gözlerde aşırı göz sulanması gözyaşı kanalı tıkanıklığına neden olur.
Göz Sulanması Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Göz sulanması, halk arasında sık sık görülen bir durumdur. Göz kapaklarında meydana gelen üst ve alt kısımdaki bezlerden gözyaşı salgılanır. Gözyaşının içerisinde tuz ve su bulunur. Gözlerin her kırpılışında sıvı tamamen her yere yayılır. Çoğu kişide bulunan göz sulanması, tedavi gerektirmeden birçok kişide 3 gün içerisinde kendiliğinden geçer.
Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Tıbbi dili blefaroplasti olan göz kapağı estetiği son dönemlerde en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Yaş ilerledikçe üst göz kapağında ve gözün alt kısmında sarkmalar meydana gelir. Bunların yanı sıra genetik nedenler, doğuştan ve travmalar sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
Bakıldığı zaman göz kapağı düşüklüğü estetik görünüm açısından kendisini doğrudan göstermektedir. Birçok nedene bağlı olarak göz kapağı, irisi birkaç milimetre kapatır. Bu durum ise kişinin net görmesini engeller. 35-40 yaşından sonra yaşlılık belirtileri meydana gelmeye başlar. Bunlardan biridir pitozis.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Estetik görüntüsünden rahatız olan herkesin yapabileceği ve yapmasında herhangi bir sakınca bulunmayan bir güzel uygulamadır. Kaş düşmesi, göz şeklini düzeltme, sarkma veya düşme gibi durumlarda da göz kapağı estetiği yapılır.
Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz kapağı estetiği sonrası 1 hafta 10 gün kadar bir iyileşme süreci bulunmaktadır. Hasta ilk iki gün ciddi ağrılarla karşı karşıya kalabilir. Şişlik ve morluklar her geçen gün inmeye başlar. Bu süreçte ağırlık kaldırılmamalı, güneş ışınlarından korunmalıdır.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Tıp dilinde pitozis olarak bilinen göz kapağı düşüklüğü yaş aldıkça daha da belirginleşmektedir. Pitozis, iris’in yarısını veya tamamını kapatan ve görmeyi engelleyen bir durumdur. Cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir.
Göz Kapağı Düşüklüğünün (Pitozis) Belirtileri Nelerdir?
İrisi, 1-2 milimetre kapatan ve görmeye engel olması durumunda göz kapağı düşüklüğü vardır. Teşhisi konulur. Görsel olarak problem yaratan ve görmeyi engelleyen bir sağlık sorunudur. Pitozis olan kişi, görmek için çenesini sık sık yukarı kaldırmak zorunda kalır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Estetik görüntüsünden rahatsız olan ve görmede sorun yaşayanlar tedavi yöntemleri nelerdir diye meraketmektedir. Tedavi açısından oldukça şanslı bir tıbbi sorundur. Cerrah, öncellikle ön muayeneyi yapar. Ardından kapak düşüklüğünün nedenine bakar. Tedavi şekline karar vererek müdahale yapılır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi? Nasıl Geçer?
Pitozis kendiliğinden geçen bir tıbbi sorun değildir. Bunun için cerrahi müdahale şart. Uzman kişiler tarafından yapılmaması durumunda kişi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.