Jawline dolgu çene hatlarını belirginleştirmek ve görünümünü daha estetik hale getirmek için uygulanan işlemin adıdır. Ciltte oluşan sarkma, dalgalanma ve kırışıklık gibi etkiler de bu işlemle azaltılabilir.
İçindekiler
- 1 Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?
- 2 Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
- 3 Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?
- 4 Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?
- 5 Jinekomasti
- 6 Jinekomasti Neden Olur?
- 7 Jinekomasti Tipleri Nelerdir?
- 8 Kimlerde Jinekomasti Görülür?
- 9 Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?
- 10 Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?
- 11 Gıdı Estetiği Nedir?
- 12 Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?
- 13 Gıdı Estetiği İyileşme Süreci
- 14 Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?
- 15 Gıdı Estetiği Fiyatları
Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?
Jawline dolgu ile anestezi gerekmez ve cerrahi bir müdahale değildir. Bu yüzden yüzde herhangi bir yara dikiş olmaz ve kişi aynı gün rutinine dönebilir. Riskleri az olup etkileri geçicidir.
Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
Uygulanmadan önce doktor muayene eder ve hasta beklentisi ve ihtiyacını jawline dolgusu için inceler. Takviye ilaç, kan sulandırıcı ve alkol sigara kullanımları bırakılmalıdır. Ardından dolgu tipi ve uygulama teknikleri belirlenir ve Jawline dolgu aşamasına geçilir.
Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?
Jawline dolgu kalıcılığı kullanılan dolgu maddesine göre değişir. Jawline dolgu için geçici, yarı kalıcı ve kalıcı dolgu malzemesi kullanılır.
Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?
Jawline dolgu ile daha genç bir görünüm elde edilir. Bazı sağlık sorunları yaşayanlara uygulanmayan bu yöntem son derece etkiler sonuçlar sağlar.
Jinekomasti
Jinekomasti erkeklerde östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliğinden kaynaklı meme dokusundaki anormal büyümeye verilen addır. Bu büyüme iyi huyludur. Bazen tek bazen de iki memede birden gerçekleşebilir. Her iki memenin boyutları farklı da gelişebilir. Çoğu zaman ciddi bir sorun teşkil etmez.
Jinekomasti Neden Olur?
Çoğunlukla testosteron hormonu düzeyindeki dalgalanmalardan jinekomasti kaynaklanır. Vücuttaki hormon dengesi birçok farklı sebepten bozulabilir. Doğal hormon değişiklikleri yanında ilaç kullanımı, uyuşturucu ve alkol kullanımı, sağlık sorunlarına bağlı komplikasyonlar ve bazı bitkiler ile takviyelerin kullanımı en belirgin belirtilerdendir. Aşırı kiloya bağlı olarak da ortaya çıkabilir.
Jinekomasti Tipleri Nelerdir?
Üç ana tipte jinekomasti bulunur. İlki Glandüler, mikst tip ve üçüncüsü ise lipomatöz olarak adlandırılır. En yaygın olarak karşılaşılan tip mikst tiptir.
Kimlerde Jinekomasti Görülür?
Jinekomasti çoğunlukla yaşlanmaya bağlı olarak çıksa da alkol ve uyuşturucu kullanan kişilerde, testislerde tümör olanlar, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıkları olanlar, yetersiz beslenme ve açlık, prostat büyümesi ve prostat kanseri ilaçları, antibiyotikler ve antidepresan ilaç kullananlar, kemoterapi ilaçları, kalp ve AIDS gibi hastalıkların ilaçlarını kullananlarda jinekomasti görülebilir.
Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?
- Meme dokusunda şişkinlik
- Bir memenin diğerine oranla büyük olması
- Memenin her ikisinden ya da birinin meme ucundan akıntı görülmesi
- Memelerde hassasiyet ve ağrı
- Meme ucunun alt kısmında yumru benzeri hissin oluşması
Jinekomasti belirtileri arasındadır.
Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?
Jinekomasti tedavisinde birinci yöntem ilaç tedavisidir. Eğer ilaçla sonuç alınmazsa cerrahi yönteme başvurulur. Liposuction benzeri uygulamalarla da çözüm üretmek mümkün. Jinekomasti korsesi veya atleti ile de ameliyat sonrası destek alınarak tam bir iyileşme sağlanır.
Gıdı Estetiği Nedir?
Yüz ve dekolte bölgesiyle birlikte gıdı bölgesinde bulunan şekil bozukluklarını düzeltmek amacıyla yapılan işlemlere gıdı estetiği verilen addır. Liposuction tekniği kullanılarak gıdı bölgesindeki fazla yağlar atılır. Eğer çok fazla sarkma varsa operasyon ile deri gerdirilir.
Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?
Gıdı estetiği 20 yaşını doldurmuş kişilere uygulanabilir. Genellikle yaşı ilerlemiş kişiler tercih etse de genç yaşta yağlanmadan kaynaklı sorun yaşayanlar da gıdı estetiği yaptırabilir.
Gıdı Estetiği İyileşme Süreci
Gıdı estetiği sonrasında kişi çok fazla bekletilmeden taburcu edilebilir. Genellikle lokal anestezi ile uygulandığı için hastanede yatışa gerek duyulmaz. Gıdı estetiği uygulandıktan sonra kişi doktor talimatlarına uymalı ve ilaçlarını düzenli kullanmalıdır.
Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Gıdı estetiği genellikle 3-6 seans veya 4-8 seansta uygulanır. 1.seanstan sonra 2-3 hafta beklemelidir. Fakat erime çok daha uzun süre devam eder.
Gıdı Estetiği Fiyatları
Gıdı estetiği fiyatları seans sayısına ve kişinin gıdı yapısına göre değişiklik gösterebilir. Kullanılan gıdı aldırma yöntemi de fiyatlarda belirleyicidir.