Ultrason en geniş kapsamlı sağlık taramasıdır. Bu uygulama üzerinden de rahim hastalıkları ve gebelik durumu tespit edilebilir.
Ultrasonlar daha çok iç hastalıkları ile hpv bakterisi gibi cinsel kanal üzerinden bulaşan birçok hastalıkların tanısında uygulanır.
İçindekiler
- 1 Ultrason Nasıl Uygulanır?
- 2 Ultrason Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
- 3 Ultrason Ne Kadar Sürer?
- 4 Ultrason Sonuçları Ne Zaman Alınır?
- 5 Hazır Check Up Paketleri
- 6 Check Up Nedir?
- 7 Check Up Neleri Kapsar?
- 8 Check Up Nasıl Yapılır?
- 9 Check Up Paketleri Nelerdir?
- 10 Check Up Ne Kadar Sürer?
- 11 Check Up Neden Yaptırmalısınız?
- 12 Hpv Nedir?
- 13 HPV Virüsü (Sürüntü) Nasıl Alınır?
- 14 HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?
- 15 HPV Nasıl Bulaşır? Kimlerde Görülür?
- 16 HPV Pozitif Ne Demek, HPV Negatif Ne Demek?
- 17 HPV Pozitif Belirtileri Nelerdir?
Ultrason Nasıl Uygulanır?
Ultrasonlar görüntüleme merkezinden uygulanır. Bu kapsamda hasta ultrason cihazına bağlanarak iç organları görüntülenir.
Ultrason Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Ultrasondan öncesinde mutlaka kaliteli yaşama dikkat edilmelidir. İşlemden önce kullanılan ilaçlara ara verilmelidir. İşlemden öncesinde mutlaka sigara ve kafeinden uzak kalınmalıdır. Yeteri düzeyde uyku alınmalıdır. Aşırı yağlı besin ürünlerinden uzak durulmalıdır. Daha dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenilmelidir.
Ultrason Ne Kadar Sürer?
Ultrason süreçleri klinik merkezleri arasında farklılık gösterir. Fakat bu işlem süreci kaliteli klinik merkezlerinde daha kısadır. Özellikle bu alanda yüksek teknolojik donanımlara sahip olan sağlık merkezlerinde ultrasonların zaman dilimi sadece 30 dakika olabiliyor. Bu kapsamda hastaların zamandan da tasarruf etmesi sağlanır.
Ultrason Sonuçları Ne Zaman Alınır?
Ultrasonların neticeleri işe klinik merkezlerinin o günkü yoğunluğuna göre farklı zaman dilimlerinde sunulur. Fakat kaliteli klinik merkezlerinde ultrasonların neticeleri sadece 24 saat içerisinde alınır. Bu kapsamda hastalar ultrasonlarının neticesini sadece ilgili doktor üzerinden şeffaf bir şekilde öğrenir. Tıbbi sağlık taramaları tamamen şeffaf bir şekilde uygulanır. Bu kapsamda hastalar gönül rahatlığı içerisinde tüm sağlık taramalarından faydalanabilir. İster klasik ister renkli ya da ayrıntılı ultrasonları yaptırabilirsiniz.
Hazır Check Up Paketleri
Profesyonel medikal firmaları üzerinden uygun fiyata hazır check uplardan satın alabilirsiniz. Yüksek kaliteye sahip olan check up paketleriyle daha kaliteli bir yaşama sahip olursunuz.
Check Up Nedir?
Check uplar adından da anlaşılacağı gibi tıbbi sağlık taramasıdır. Bu uygulama üzerinden birçok hastalıklar tespit edilir. Böylece check up beklentilerinizi kusursuz bir şekilde karşılar. Ayrıca tüm aileniz için hpv testi yaptırabilirsiniz.
Check Up Neleri Kapsar?
Check uplar babalık testi,rahim testi,akciğer grafisi,tam kan sayımı ve idrar testi,böbrek testi,kalp ve damar testi gibi birçok testleri kapsar. Böylece ultrason için de check upları tercih edebilirsiniz.
Check Up Nasıl Yapılır?
Check uplar profesyonel doktor tarafından yapılır. Hasta görüntüleme merkezine çağrılır. Buradan görüntüleme merkezi cihazı üzerinden check upları çekilir.
Check Up Paketleri Nelerdir?
Erkek ve kadınlar için hazır check upların paketleri söz konusudur. Bunlar arasında erkekler için farklı testler ve kadınlar için de farklı testler sunulur.
Check Up Ne Kadar Sürer?
Check upların çekimi genel anlamda 30 dakika içerisinde tamamlanır. Bazı kliniklerde bu süreç 1 saate kadar ulaşabilir.
Check Up Neden Yaptırmalısınız?
Check uplarınızı sağlık durumunuzu öğrenmek ve varsa hastalığınız gerekli önlemleri erkenden almanız için yaptırmalısınız.
Hpv Nedir?
Rahim testinde görülen bir tür sürüntü bakterisidir. Bu nedenle hpv bakterisi daha çok kadınlarda görülebiliyor. Böylece hpv testi sonrasında check uplarınızı düzenli olarak yaptırabilirsiniz. Ayrıca görüntüleme merkezi üzerinden ultrason yaptırabilirsiniz.
HPV Virüsü (Sürüntü) Nasıl Alınır?
HPV bakterisi doğrudan hastadan minimum kan örneği alınarak alınabiliyor.
HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?
HPV testleri özel laboratuvar merkezinden uygulanır. İşlemden önce hasta öyküsü alınır. Test görüntüleme cihazından uygulanır.
HPV Nasıl Bulaşır? Kimlerde Görülür?
HPV bakterisi daha çok cinsel kanal üzerinden hızlı ve sinsi bir şekilde bulaşır. Bakteri daha çok korunmasız yapılan birlikteliklerde görülebiliyor.
HPV Pozitif Ne Demek, HPV Negatif Ne Demek?
HPV pozitif demek hastada söz konusu bakterinin yer aldığını gösterir. HPV negafi demek ise, hastada bu bakterinin yer almadığını gösterir.
HPV Pozitif Belirtileri Nelerdir?
HPV pozitif belirtileri ise hastada yüksek ateş ve halsizlik,mide bulantııs ve iştahsızlık tarzında görülebilir.